“Parfumul e istoria unei flori”  Emil Cioran

 

P1010669Totul a inceput in 1380, cand – legenda spune – calugarul staret de la Manastirea Sfantului Giacomo afland de vizita a reginei Giobanna d’Angio a creat in cinstea acesteia un aranjament din cele mai frumoase flori de pe insula, . Trei zile mai tarziu florile au fost aruncate, dar apa in care au fost pastrate a ramas patrunsa de o mireasma necunoscuta. Alchimistul insulei a detectat originile acestui miros drept “Garofilum silvestre caprese”, iar de atunci aceasta apa inmiresmata a ramas cunoscuta drept primul parfum din Capri.

Traditia inceputa de catre calugari in secolul al XIV lea a fost dusa mai departe de Carthusia i profumi di Capri, Parfumeria din Capri, care si-a pus amprenta asupra unor parfumuri desavarsite, facute din plante si fructe atent selectionate din Capri, de pe Monte Solaro.P1010629

Capri, insula viselor, a florilor de toate culorile si miresmele trebuie  vizitata primavara, in luna mai cand hortensiile sunt inflorite, cand soarele bland iti invaluie pasii pe aleile pietruite.. Si, din 50 in 50 m citesti placuta indicatoare cu “va rugam pastrati linistea”” cu uimire si amuzament, pentru ca tu sigur vii din alta lume, mult mai galagioasa.

FERICIRE
Lumea intreaga e Acasa pentru mine

Dana

FEEDBACK