A povesti despre Sicilia e ca si cum ne-am pierde in timp, undeva dupa-masa, dupa siesta,  la un pahar de limoncello si o inghetata cu de toate. Inima Siciliei , Catania este orasul care freamata si-n care toti italienii vorbesc de Mafia si mafioti ca de patronii si protectorii afacerilor, slujbelor si bunastarii  familiilor lor.teatrul bellini catania

Este orasul lui Bellini, cu teatrul care-i poarta cu mandrie numele . In cinstea vestitei sale opere, sicilienii  au botezat celebrele lor paste “paste alla Norma”.2012  Sicilia (86)

Fel de mancare traditional,  pastele se prepara cu sos picant de rosii, vinete fripte, urda sarata si rasa si busuioc proaspat .pasta-alla-norma poza

Cofetaria Savia,  must-see-ul oricarui turist si mentionata in toate ghidurile de calatorie este pe str. Etnea, vis-a-vis de parcul Bellini, vestita de un secol , ofera turistilor si sicilienilor traditionalele paste, cu gustul lor original si inconfundabil, preparate ca-n orice gospodarie siciliana.

Sigur, Catania e si orasul celebrei fantani proiectata de arhitectul Vaccarini, cu al sau elefant  din piatra vulcanica, recuperat dintr-un templu din  antichitate, a  Catedralei din Piata Domului si a multor alte monumente istorice, fantani, piete, castele despre care sigur Migratoarea va va povesti tot aici, blogul zborurilor si emotiilor de orice fel…2012  Sicilia (101)

Acum, pastele alla Norma sunt la putere….

Valladolid , Mexic - amestec de pitoresc, traditional si vechi
Thailanda desculta, fructe si flori

Dana

FEEDBACK