Soare si ploi la Paris, asa cum ii sta bine unei zile de vara frumoasa si capricioasa. Dimineata mergem in cautarea lui Quasimodo la Catedrala Notre-Dame.

De notat ca din decembrie 2012 si pana-n decembrie 2013 francezii aniverseaza “a la grande” cei 850 de ani cand Papa Alexandru III a pus prima piatra de fundatiea grandiosului monument architectonic. Concerte in fata si- nlauntrul catedralei, noi am prins un concert superb al unui cor de tineri din Texas…

Afara troneaza la loc de cinste o constructie in trepte  un fel de teatru de vara,  unde oamenii pot asculta concertele aniversare pe tot parcursul anului . Apropos , vineri e ziua muzicii ..

DSC02940

…Pauza de sandvis cu somon si nelipsitul pahar de sampanie la una din minunatele braserii de pe rue du Rivoli…Dupa-amiaza dedicata Musee du Louvre. ..

DSC02977

…De data aceasta , spre deosebire de alte dati, lasam picturile si sculpturile de pe magneti si ne ocupam mai mult de Arta Islamica, sectiune restaurata de curand si inaugurata de insusi Francois Holland in sept. 2012…Ca sa vezi muzeul iti cam trebuie vreo 3 zile pe scurt.

Ca sa-l intelegi si sa-l iubesti, tipsul meu este sa-l vizitezi de fiecare data cand esti la Paris si sa te axezi mai mult pe ce ai vazut in fuga data trecuta.

Al doilea tips: la tabacul din Galeriile Carousel Louvre se iau bilete de intrare fara coada..,.Seara incepe cu o ploaie, regrete ca nu ne-am mai plimbat prin Gradinile Tuileries, am dat fuga la vestita Cafe Angelina pentru un mousse au chocolat…

De ce-mi place Parisul? Ca de fiecare data imi rup picioarele si nu sunt obosita, ca intru rapid in spiritul parizian, boem si descopar tot timpul altceva nou, surprinzator, ca ma afund in atata istorie si arta de parca-as manca bagheta frantuzeasca cu somon fume  sau foie gras cu dulceata de ceapa…Poze si alte zile perfecte de la Paris in curand pe blog, o calatoare lenesa la scris dar frantuzita.

turnul-eiffelP1020167
P1020162P1020157
Despre credinta, catedrale si Gaudi
Oameni din Romania - Maramuresenii

Dana

One Comment

LEAVE A COMMENT

FEEDBACK